“Deze meiden kunnen er wat van.” Stichting POB

“The Seem staat voor meidenrock uit Nieuwegein.” Stichting Geinbeat

The Seem bestaat uit vijf meiden, vijf goede vrienden om het beter te zeggen. De meiden van The Seem kennen elkaar namelijk al van eerder en in losse sessies/projecten is er al een klein beetje ervaring met samenspelen op gedaan. In December 2010 was het dan eindelijk zo ver, The Seem kreeg haar naam en de meiden waren ready to rock it! Vanaf dit moment gingen de schouders er onder. De eerste paar keer waren ze te vinden op het podium van hun muziekschool met diverse covers, van Di-Rect tot Anouk tot Three Days Grace. Maar waar ze ooit begonnen met het spelen van covers is de focus nu vooral bij het schrijven en opnemen van hun eigen meidenrock nummers met een rauw randje te vinden.

De een luistert naar singer-songwriters, de ander voornamelijk naar de radio, weer een ander is te vinden in de metal scene en ga zo maar door. Een van de moeilijkste vragen die je de dames kan stellen is ‘welk genre is jullie muziek?’ De muzieksmaak van de bandleden ligt mijlen ver uit elkaar, maar dat wat zij samen doen daar staan ze voor 100% achter. Na de desbetreffende vraag keer op keer gehad te hebben werd het ze langzaamaan duideliljk.

Podiumervaring heeft de band opgedaan tijdens optredens op verschillende privé-feesten, presentaties kunstencentrum “de Kom” en de 2011 zomer- en wintereditie en de 2012 zomereditie van het “Geinbeatfestival”. Onder leiding van bandcoach Stephan v. d. Meijden is er hard gewerkt aan de band, in de breedste zin van het woord, van presentatie en promotie tot het perfectioneren van de eigen nummers. Ook is het fenomeen Gluren bij de Buren inmiddels een bekend concept voor de dames. Zoals zij eerder in Nieuwegein een akoestische sessies speelden hebben ze met veel plezier de thuishaven verlaten en de luisteraars in Houten vermaakt.

Wat wij spelen? Roze Rock.

Vrouwelijk, stevig en recht door zee.

“5 meiden staan hun mannetje en spelen lekkere rockmuziek.” Stichting Geinbeat

 

Lisa Kooijman (1997) – Lead Guitar and Backing vocals

Samantha van Dam (1995) – Drums

Kayleigh van Doorn (1996) – Bass Guitar and Backing vocals

Anne van Dam (1999) – Rhythm Guitar and Backing vocals

Anne Kooijman (1995) – Lead vocals